Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
     
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Polityka Prywatności i plików cookies

Polityka Prywatności i plików cookies


W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies, zapisywane na urządzeniu użytkownika, w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji (tam, gdzie jest to wymagane) oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej lub za pomocą przycisku “Wyłącz Cookies”. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki. 

Czym są pliki cookies?

Poprzez pliki cookies należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Do czego używamy plików cookies?

Pliki cookies używane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych. Używane są również w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób użytkownik korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika.

Czy pliki cookies zawierają dane osobowe?

Dane osobowe gromadzone przy użyciu plików cookies mogą być zbierane wyłącznie w celu wykonywania określonych funkcji na rzecz użytkownika. Takie dane są zaszyfrowane w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osobom nieuprawnionym.

Usuwanie plików cookies

Standardowo oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.

Jakich plików cookies używamy?

Stałe – pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.
Sesyjne – pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Tego typu cookies nie stosujemy w ramach standardowo ustawianych cookies.
Analityczne – wykorzystywane przez zintegrowane serwisy, najczęściej np. Google Analytics, w tym w szczególności użytkowników strony internetowej, podlegają ich własnej polityce prywatności.


    1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest SILVER DENTAL CLINIC ROSA SPÓŁKA JAWNA z siedzibą w Piasecznie (05-500) przy ul. Puławskiej 48 (zwany dalej „Administratorem”). Z Administratorem można się skontaktować przez wysłanie wiadomości na e-mail: gdpr@silverdental.pl
    2. Dane osobowe udostępnione przez użytkownika za pomocą formularza kontakowego będą przetwarzane w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa wiadomość. Podstawą prawną  przetwarzania Państwa danych osobowych w tym przypadku jest prawnie uzasadniony interes Administratora, polegający na obsłudze Państwa korespondencji ( 6 ust. 1 lit. f RODO). Dostęp do Państwa danych będą mieć nasi pracownicy, podwykonawcy oraz podmioty świadczące usługi na naszą rzecz (tj. usługi IT i wsparcia technicznego), które muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki.  Państwa dane będą przechowywane przez okres niezbędny do rozpatrzenia zapytania. Przysługuje Państwu prawo do:
      – żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia  przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych,
      – wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych z przyczyn związanych z Państwa szczególną sytuacją,
      – wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
      Państwa dane osobowe nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji, w tym profilowania.

Właścicielem i Administratorem niniejszego Serwisu jest “SILVER DENTAL CLINIC ROSA SPÓŁKA JAWNA” z siedzibą w Piasecznie 05-500, ul. Puławska 48, posługująca się numerem REGON: 140836336 oraz numerem NIP: 1231100883

W przypadku jakichkolwiek pytań związanych z kwestiami prywatności, ochrony danych bądź niniejszą polityką prywatności użytkownik może skontaktować się z Administratorem niniejszego Serwisu za pomocą adresu poczty elektronicznej: gdpr@silverdental.pl

Silver Dental ClinicSilver Dental ClinicORTHO 3D - dla lekarzy